Станимир Стоилов подари екипи и топки на децата от школата на АФК Хасково. Легендата на хасковския футбол Мъри получи топка с подписите на всичките 150 деца от школата на клубът, на който е съосновател. Имаше и много снимки за спомен с треньор номер едно у нас за 21 век. На срещата бяха и по-старите легенди на хасковския футбол – Костадин Латинов, Георги Александров – Факети, и съотборникът му Георги Куманов. Друг голям голмайстор на Хасково и Левски – Емил Ангелов – Бабангида, който е треньор в школата на АФК Хасково, запозна Стоилов със своя отбор и децата се снимаха с двамата. Мъри подари десет топки на възпитаниците на Ангелов. А всички осем останали формации от школата получиха по едно кожено кълбо с автограф за спомен.
На тържеството в ресторант „Шлагера“ бяха и спонсорите на тима Ивайло Инджов и Георги Тенев, един от шефовете в ПИМ.
Треньорът, който направи казахстанският клуб Астана за трети пореден път шампион на страната само преди дни е в отпуск в родния си Хасково. Той не пропусна възможността да зарадва възпитаниците на детско-юношеската школа на родния си клуб и каза: „Ние сме израснали и сме се оформили като футболисти на асфалтови игрища и на поляните в махалата, така че не трябва да ви притеснява това че терените, на които играете не са в много добро състояние. Който обича футбола нищо не може да го спре да тренира и да израства, трудностите само те правят по-силен“. Стоилов пожела успех на всички млади футболисти и техните треньори през новата година. Първият български треньор вкарал отбор в Шампионската лига подари и чисто нов екип на италианска фирма на мъжкия отбор.

ХАСКОВО
Текст : Михаил МИХАЙЛОВ
Снимки: Иван ИВАНОВ

АФК Хасково получи своя невероятен коледен подарък

На срещата бяха и по-старите легенди на хасковския футбол - Костадин Латинов, Георги Александров - Факети, и съотборникът му Георги Куманов.

Михаил МИХАЙЛОВ

Коментари

0