В Хасково се създаде нов футболен клуб. Над 30 човека – футболни легенди, общественици и хора от бизнеса сложиха подписа си под новото сдружение на състоялото се Общо събрание. Целта на учредителите е запазване на детско-юношеската школа на вече фалиралия Хасково 2009.
Един от главните инициатори на събитието е известният хасковлия Станимир Стоилов – Мъри, който по този начин атакува едно ново влизане в групите на Шампионска лига с Астана (Казахстан).
След доста разгорещени дебати, бе гласувано да бъде избран 9-членен състав на Управителния съвет. В управата на новия клуб влизат ветераните: Костадин Латинов, Георги Александров – Факети, Светлин Чолаков – Шаблю, Георги Куманов, Димчо Марков, шефът на ММ Илиян Илчев, както и бизнесмените Коста Сарджев, Димитър Стефанов и Георги Тенев.

В близките дни на свое извънредно заседание на УС ще делегира права на новия изпълнителен директор. Спряга се името на инспектора от РЗИ Мартин Александров. Сред учредителите на сдружението бяха забелязани бизнесмените Шенер Сабри и Юмер Тасим, както и на бившия капитан на Хасково Емил Ангелов – Бабангида.

Името на новия клуб е Аматьорски футболен клуб Хасково. Той бе регистриран предварително в ХОС, за да могат да бъдат спазени сроковете, които налага Наредбата на БФС за временното членство в съюза.

Веселин ТОНЕВ

Коментари

0