Председателят на Управителния съвет на АФК Хасково Георги Куманов ще присъства на публична лекция на тема „Мениджмънт и развитие на непрофесионалните футболни клубове“. Тя ще бъде изнесена от члена на Панела за детско-юношески и аматьорски футбол на УЕФА Вили Хинк. Събитието ще се проведе на 11 ноември, от 14:00 часа, в зала А1 на Националната спортна академия и е организирано от Българския футболен съюз и Националната спортна академия. Лекцията ще има за цел да покаже най-добрите практики, свързани с развитието на непрофесионалните клубове, в партньорство с общините, частните инвеститори и регионалните представители на Българския футболен съюз.
Така ще бъде дадено началото на национална образователна кампания на Българския футболен съюз и Националната спортна академия по региони с цел допълнителното обучение на представители на непрофесионалните футболни клубове в сферата на мениджмънта и маркетинга, както и на управлението на футболни събития.

Вили Хинк е директор в Германския футболен съюз и пряко отговаря за направленията: „Футболно развитие“, „Grassroots футбол“, „Съдийство“, „Образование и социална отговорност“. Роденият на 9 ноември 1957 година гост-лектор е и член на Управителния съвет на фондациите „Робърт Енке“, „Сеп Хербергер“ и „Егидиус Браун“ към футболния съюз на Германия. Лекцията е свободна за посещение от всички желаещи.

Както вече писахме, това лято в Хасково бе създаден и съдебно регистриран нов АФК. Целта на клуба е да запази детско-юношеската школа в града. АФК се ръководи от 9-членен УС, който на последното си съвещание избра с пълно единодушие Георги Куманов за председател. В АФК Хасково членува и Станимир Стоилов – Мъри. Нашумелият хасковлия, който вкара Астана в групите на Шампионска лига, закупи цялостната екипировка на детските формации на Хасково.

Коментари

0