Емил Ангелов – Бабангида се завръща отново на Ямача. След разговор с Мъри Стоилов и управата на клуба бившата звезда на Левски става главен селекционер на талантите на АФК Хасково. Ангелов прекрати кариерата си в Хасково и наскоро завърши треньорската школа на БФС. Опитният играч ще се занимава с новите възрастови групи, а работата му ще бъде насочена изцяло с подбора. Ръководството на клуба преговаря и с нов треньор, който да се занимава с вратарите. За този пост има две кандидатури. Едната е на бившия вратар на Хасково Стоян Ковачев, а другата на Грозьо Грозев.
АФК Хасково, в частност президентът на отбора Георги Куманов и изпълнителният директор Георги Александров продължават успешно проекта си да стимулират децата в града да спортуват. Целта пред ръководството е да влязат във всички училища и детски градини в града, заяви пред „Хасковска Марица“ Емил Ангелов.
Както вече писахме, бъдещето на клуба е свързано с изграждане на чисто нов футболен терен на Ямача, на който тревата ще започне да се подменя още това лято. Парите- около 300 000 лева, ще дойдат от спортното министерство. По-голяма част от треньорите в школата работят и вече дават път на младите да спортуват, целта е и да се помогне за развитието на хасковския футбол. Идеите си потвърди пред „Хасковска Марица“ и кметът Добри Беливанов, който се зарече, че освен парите от държавата ще търси допълнително финансиране от бюджета на общината за подновяване на секторите и на пистата около терена на Ямача. Има идея с тревните чимове от там да отидат на стадион „Младост“, който се нуждае от спешен ремонт от доста време.

УС на клуба, заедно с помощта на община Хасково, Регионлния инспекторат на образованието и Областния съвет на БФС организират футболен турнир с отбори от училищата за деца, родени след 1 януари 2006 година. Надпреварата ще се състои на 20 февруари от 10 часа на двете футболни игрища на тенискортовете на Кенана. В момента за АФК Хасково тренират около 150 деца. Подобни турнири са нещо много важно за футбола в града. По-добрите футболисти сред учащите ще имат възможността да бъдат харесани от селекционерите и да се преместят директно в школата на футболния клуб от Ямача, а след някоя друга година дори и да играят за първия отбор на АФК Хасково.

Веселин ТОНЕВ

Коментари

0