Клубът

Георги КУМАНОВ

Председател на УС

През лятото на 2016 година в Хасково бе създаден и съдебно регистриран нов АФК. Целта на клуба е да запази детско-юношеската школа в града. АФК се ръководи от 9-членен УС, който на последното си съвещание избра с пълно единодушие Георги Куманов за председател.

В Хасково се създаде нов футболен клуб. Над 30 човека – футболни легенди, общественици и хора от бизнеса сложиха подписа си под новото сдружение на състоялото се Общо събрание. Целта на учредителите е запазване на детско-юношеската школа на вече фалиралия Хасково 2009 Един от главните инициатори на събитието е известният хасковлия Станимир Стоилов – Мъри, който по този начин атакува едно ново влизане в групите на Шампионска лига с Астана (Казахстан). Името на новия клуб е Аматьорски футболен клуб Хасково. Той бе регистриран предварително в ХОС, за да могат да бъдат спазени сроковете, които налага Наредбата на БФС за временното членство в съюза. След доста разгорещени дебати, бе гласувано да бъде избран 9-членен състав на Управителния съвет.
В управата на новия клуб влизат ветераните: Костадин Латинов, Георги Александров – Факети, Светлин Чолаков – Шаблю, Георги Куманов, Димчо Марков, шефът на ММ Илиян Илчев, както и бизнесмените Коста Сарджев, Димитър Стефанов и Георги Тенев. В близките дни на свое извънредно заседание на УС ще делегира права на новия изпълнителен директор. Спряга се името на инспектора от РЗИ Мартин Александров. Сред учредителите на сдружението бяха забелязани бизнесмените Шенер Сабри и Юмер Тасим, както и на бившия капитан на Хасково Емил Ангелов – Бабангида.

Стадион Хасково

Прочeти повече

нашите награди

Още награди ›
Loading...