От щаба на трето дивизионния Димитровград вече са потвърдили за предстоящата контрола срещу състава на АФК Хасково в началото на идния месец. Това оповести, помощник треньорът на отбора от Ямача Иван Николов. Все още не се знае датата на първата проверка, но това зависи от времето и ще могат ли домакините да подготвят терен за мача.

Вчера част от футболистите на Хасково направиха своеобразна тренировка на покритото игрище на тенискортовете на Кенана последвана от възстановителни процедури. Както вече писахме миналият четвъртък Хасково стартира с 23 играчи първото си занимание под ръководството на селекционера Емил Ангелов – Бабангида и неговия помощник Иван Николов. Момчетата направиха крос около стадиона, а след това се запознаха с програмата и изискванията на треньорското ръководство, както и как ще протече зимния лагер.
“Вече сме готови с план-подготовката и контролните срещи. В този дълбок сняг ще наблегнем на физическата подготовка. Ако се наложи ще използваме и покритата база на Тенискортовете на Кенана. Вече три срещи са договорени. Първото гостуване на отбора ще бъде в Димитровград, а след това на Берое U19 в Стара Загора и на Локомотив в Бургас”. Това поясни за “Хасковска Марица”, новоизбраният треньор на клуба Емил Ангелов.
Припомняме, че младежкия тим на АФК Хасково завърши на 6-то място в есенното класиране при мъжете и води битка за класиране в Югоизточната трета лига с отборите на Хеброс (Харманли), Свиленград II, Хасково 1957, Сакарски спортист (Тополовград), Топлика (Минерални бани) и Топлика 1977 (Минерални бани) в Областната футболна група.
За целта тимът от Ямача ще бъде подсилен от четирима нови футболисти, единият от които – грузинецът Ника Инцкирвели, който идва от Харманли 04. Вторият нов е полузащитникът Фикрет Сербест, който идва от отбора на Стамболово. Другият играч е Рамадан Местан от Хасково 1957. А на стадион “Хасково” се очаква и нападател от Верея (Стара Загора).
Емил Ангелов – Бабангида потвърди, че подготовката на отбора за новия сезон ще се води изцяло на Ямача./Марица
Веселин ТОНЕВ

Коментарии

0