Бабангида заменя на поста Живко Иробалиев, който става треньор на третодивизионния Миньор (Раднево)
Възпитаникът на местната футболна школа и голмайстор на Левски, Черноморец (Бс) и Литекс Емил Ангелов – Бабангида поема треньорското кормило при мъжете на АФК Хасково. Бабангида заменя на поста Живко Иробалиев, който става треньор на третодивизионния Миньор (Раднево). Това обяви изпълнителния директор на клуба Георги Александров. Помощник на легендата ще бъде друг хасковски играч от близкото минало Иван Николов – Близнака.
В началото на сезона, Ангелов и Иробалиев кандидатсваха за треньорския пост в новосъздаденият мъжки тим, който бе включен в Областната футболна група. Живко Иробалиев бе предпочетен заради дългогодишната си работа с младите футболисти, които тренира от ранна детска възраст. Емил Ангелов пък продължи да води детските формации на клуба.
“С ръководството обсъдихме много сериозно нещата. Няма как да спрем Иробалиев да стане треньор на клуб от Трета лига. За сега Емил Ангелов ще съвместява тренировките на малките и големите играчи. В това отношение ще ни помогне и новоназначения треньор Любомир Георгиев, който е бивш шеф на спорта в общината.
“Не мога да откажа на Мъри Стоилов, с когото разговаряхме. Той ме нави, а аз не се замислих нито за миг на предложението, защото искам да стана като него. Ако всичко е наред с времето, започваме подготовка във вторник. Трябва общината да изчисти снега около стадиона, за да можем да правим кросове. Подготовката ще бъде в Хасково Уговаряме няколко контроли през идния месец. В отбора ще пробваме 3-4 нови млади играчи”.

Коментарии

0